Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FONTOS infók!!!

2009.12.18

Az oldal azért,jött létte,hogy mindent összegyűjtsön amit csak tudni lehet a herpesz vírusról! Törekszem arra,hogy a kevésbé ismert legújjabb információkat is felkutassam és közöljem itt.

A CÉL,aki már elkapta minél jobban kezelni tudja és ne fertőzzön meg vele másokat!

A nyitóoldalt szoktam frissíteni,érdemes újra és újra átolvasni!

FONTOS!

Aki észleli magán a herpesz vírus tüneteit,azonnal mejen el orvoshoz,mert...

 

"A genitális herpesz kezelését többnyire akkor kezdik meg, amikor már kialakult a betegség "visszatérő" jellege; egy új kutatás szerint azonban abban az esetben, ha a terápiát a diagnózis felállítása után azonnal megkezdik, nagyobb eséllyel lehet megakadályozni a kór kiújulását."

tovább->Korai kezelés esetén hatékony

 

A vírusok legtöbbje a hólyagokban van, de a látszólag tünetmentes hámban is jelen lehetnek. 
Igen, ott is fertőzhet, ahol a hólyagok elő szoktak jönni. 

 

Fontos még:

Ha nyílt seb keletkezik pl. intim borotválkozás miatt az emberen,nagyon könnyen elkaphatók a fertőzések(hepesz,aids,szemölcs),ezért nem ajánlatos közvetlenül a szexuális aktus előtt szőrteleníteni.Ha,seb keletkezett érdemes rögtön lefertőtleníteni és vízálló ragtapasszal leragasztani és óvszert használni,ami mindig nagyon hasznos!

 

 ÚjA herpesszel megfertőzött bőrferületeket(hámsérülés miatt,mert ott is jelen lehetnek a vírusok) nem ajánlatos borotválni,mert tovább fertőzhetitek magatokat,inkább amennyire lehet ollóval,a bőr megsértése nélkül tálvolítsátok el a nem kívánt szőrt.

Új!

 

 

 

 

10 gyakori tévhit a genitális herpeszről

 

Genitális herpesz
Mint minden betegséget, a szexuális úton terjedő betegségeket (az ún. STD-ket) is számos tévedés, tévhit veszi körül. Hiteles szakmai információ helyett sokan ismerőseiktől, vagy a laikus sajtóból vett értesüléseket készpénznek veszik – ebben az esetben ez bizony súlyosabb panaszokhoz, betegségekhez is vezethet. Lássuk a tévhiteket!
1. Csak a szexuális partnerüket gyakran váltó emberek kapják el a genitális herpeszt. HAMIS. Bárki megfertőződhet genitális herpesszel, kortól, nemtől és rassztól függetlenül. A genitális herpesz ugyan nemi betegség (STD), azonban nem számít rizikótényezőnek a megfertőződésnél a szexuális partnerek száma, mivel más nemi betegségekkel szemben a genitális herpesz a beteg élete végéig szervezetében marad és fertőzőképes.

2. A gumióvszer védelmet nyújt a genitális herpesszel szemben. HAMIS. A gumióvszer mérsékli a genitális herpesz átvitelének veszélyét, azonban nem szünteti meg teljesen. Ez azért van így, mert a gumióvszer nem fedi le az összes lehetséges vírusszóró felületet, valamint nem is marad tökéletesen egy helyben a közösülés során.

3. A megfertőződés tényét mindig tudni lehet, mert herpeszes tünetek jelentkeznek. HAMIS. A genitális herpesz mindenkinél másképp jelentkezhet: egyeseknél herpeszes gyulladás, hólyagcsák alakulnak ki, másoknál semmilyen tünet nem jelentkezik. A genitális herpesszel fertőzöttek csupán 20%-ánál ismerik fel a fertőzés tényét, 60%-nál jelentkeznek tünetek, de nem ismerik fel a herpeszes fertőzést, míg további 20%-nál teljesen tünetmentes formában jelentkezik a betegség.

4. A genitális herpesz nem kezelhető. HAMIS. Noha a genitális herpeszt nem lehet meggyógyítani, viszont jól lehet kezelni. Antivirális készítményekkel megakadályozható a vírus szaporodása és a betegség visszatérő fellángolása.

5. A genitális herpesz ritka betegség. HAMIS. A genitális herpesz gyakori vírusfertőzésnek számít, amely a felnőttek 10-15%-át érinti. Viszont a fertőzöttek csupán 20%-ánál ismerik fel a fertőzés tényét, 60%-nál jelentkeznek ugyan a tünetek, de nem ismerik fel a herpeszes fertőzést, míg további 20%-nál teljesen tünetmentes formában jelentkezik a betegség.

6. A genitális herpesz méhnyakrákot okozhat. HAMIS. A genitális herpesznek nincs szerepe a méhnyakrák kialakulásában.

7. A teljes körű nemi szűrővizsgálat kimutatja a genitális herpesz fertőzést. HAMIS. A nemi szűrés során nem vizsgálják a genitális herpesz fertőzést. Kimutatásának az a legjobb módja, ha a beteg tünetes időszakban felkeresi a szakrendelést. Ilyenkor mintát lehet venni, amit a laboratóriumban aztán megvizsgálhatnak.

8. Az ajakherpesz a herpeszvírus család része. IGAZ. A herpesz vírus családba tartozik az ajak- és a genitális herpesz is, valamint a bárányhimlő és az övsömör is.

9. A genitális herpeszt csak a behatolás során lehet elkapni. HAMIS. A genitális herpesszel való megfertőződés leggyakrabban hagyományos (vaginális), orális, vagy anális közösülés során történik. A fertőződések nagyobb része akkor történik, amikor nincsenek herpeszes hólyagcsák.

10. Orális szex során meg lehet fertőződni ajakherpesszel, amiből pedig végső soron genitális herpesz alakul ki. IGAZ. Ha valamelyik félnek tünetes ajakherpesze van, akkor orális szex során megfertőzheti vele a másik fél nemi szervét. Ezért kerülendő az orális örömszerzés az ajakherpesz elmúltáig (amíg eltűnnek a herpeszes hólyagcsák). Az orális közösülés során használt gumióvszer csökkenti a fertőzés veszélyét.
 
Megjelent: 2009. november 30.
Forrás: MyDoctor
Legutóbb frissítve: 2010. február 2.

 

 

 

Védekezés:

 

-A gumióvszer(helyes használta,hiszen,csak akkor véd:katt) mellett érdemes víz bázisú síkosítót is használni. Az olaj vagy vazelin alapú síkosítók károsíthatják a gumit és növelhetik az elakadás kockázatát is. Ezekkel csak óvatosan!)

 

-Leragsztani azt a bőrfelületet,ahol a hólyagok elő szoktak jönni

Elméletileg a leragasztás miatt nem érintkeznek egymással a bőrfelületek, így a vírusátadás nem lehetséges.Viszont ez sem 100%-os megoldás,mert lehet más börfelület is megfertőződött,csak ott még nem jöttek elő a hólyagok,ez akkor lehetséges,ha máshol is megfetőztétek a bőrötök  a saját vagy a partneretek herpesz vírusával.Új

 

(ez pl.azoknál a nőknél és férfiaknál a legegyszerűbb és leghatásosabb ,akiknek a külső nemi szervükön egy két helyen szokott előjönni.)Emellett is ajánlott óvszert használni.

ÚjTovábbá megoldás lehet egy olyan alsónemű is a szexuális aktus során ,ami letakarja a megfertőződött bőrfelületeket.Emellett  is fontos óvszert használni.

-Kivárni a vírusürítést
A tünetmentes vírusürítés egyénenként változó, és sajnos nem lehet megmondani biztosan, hogy mennyi ideig tart. Még egy egyénnél is változó lehet.
Általában 2 hét a tünetmentes vírusürítés, de utána sem 0% az esély, hogy átadjuk a fertőzést. 

 

-A herpesz elleni krém vagy a fertőtlenítő szerek csökkenthetik az átadás lehetőségét.

 

-Napi 2x400mg acyclovir tartalmú gyógyszer folyamatos szedése megelőzheti a vírus átadását.

 

-Ne használjátok egymás törölközőjét,különösképp akkor,ha aktív herpeszes bőrelváltozásotok van!

 

-Aktív bőrelváltozás esetén,vigyázzatok,hogy a ne kenjétek rá pl. a WC ülőkére a hólyagokból kitörő váladékot!

WC ülőke és fertőzések

Nemi betegségek

Nemi betegségek is átadódhatnak, a leginkább igazolt a genitális herpesz, ami manapság a gombás fertőzések mellett a legáltalánosabb. Aktív herpeszes bőrelváltozásból az ülőkére kent váladékban 4 órán át is fertőzhet a vírus, ha valaki sérült bőrrel hozzáér.

 

 

Néhány egyszerű tanács
 • Ha a nyilvános WC ülőkéjével való kontaktus elkerülhetetlen, és az valahol nedves, érdemes letörölni használat előtt.
 • Használat után reflex legyen a szappanos, alapos kézmosás!
 • Ha valamilyen bőrsérülésünk van az ülőkével érintkező részeken, érdemes WC-papírral izolálni, vagy a sérült felületen ragtapaszt használni.
 • Léteznek olyan eszközök, melyek segítségével a hölgyek is megoldhatják állva, nagyobb nekivetkőzés nélkül a vizelést. Ilyenkor egy zsebben hordható, eldobható, impregnált papíreszközt hajlítanak formára, ami hosszúkás, felül nyitott tartályra emlékeztet, alul egy kivezető csőrrel. A tartályt a lábak közé helyezve, a csőrét előre tartva, szennyeződés nélkül megoldható álló helyzetben a vizeletürítés. Nem kell bokáig tolni a bugyit, szorongani attól, hogy észreveszik, vagy hogy levizelik a cipőt.
 • FELHÍVÁS:


  Akinek van még javaslata bátran írjon(pl.az oldalon található valmelyik cikkhez)!

  Az infók nyugodtan tovább vihetők(fórumokra,gyakori kérdésekhez...stb.) a források megjelölésével,sőt kérem is,hogy másoljátok át ahova csak lehet,hogy legyen lehetőségük az embereknek,hogy minél jobban kezelni tudják ezt a fertőzést és,hogy ne fertőzzenek meg vele másokat.

  Herpesszel lehet élni,nagyon gyakori fertőzés,senki ne szégyelje,inkább kezelje és vigyázzon másokra,hogy el ne kapják!

  Források:

  Dr. Bodnár Edina

  http://www.webbeteg.hu/index.php?page=orvos_valaszol_elem&orvos_valaszol_id=14202&orvos_valaszol_subject_id=66

   http://www.webbeteg.hu/index.php?page=orvos_valaszol_elem&orvos_valaszol_id=14614&orvos_valaszol_subject_id=66

   http://www.wellnesscafe.hu/wellness/200709/ovszertippek_minden_meretre?print=1&PHPSESSID=cedeaaeb245c008f3a39aa3fc86189f2   

   

   

   

   

   

   

   

   

  http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=66&menu=betegseg&news_id=2549&cim=WC-uloke-es-fertozesek

  További linkajánló:

  http://herpesz.lap.hu/

  ÚJ CIKK AZ OLDALON!

   

  Herpeszvírus-fertőzés: ki kapta kitől?

  STD, genitalis herpes

  Azok a páciensek, akik régóta egy partnerrel élnek, és frissen észlelt genitális (a nemi szerveket érintő) herpeszvírus-fertőzéssel jelentkeznek, gyakran teszik fel a kérdést: „Megcsal a párom?” Sokszor olvassák valahol az interneten, hogy a tünetek az új fertőződés után 2-10 nappal alakulnak ki, és TUDJÁK, hogy nekik nem volt hasonló tünetük ezelőtt, így csakis új megbetegedésről lehet szó!

   
  Az igazság azonban az, hogy a betegséget okozó HSV-2 vírussal történő fertőződés 90 %-a nem okoz különösebb tüneteket, és így a legtöbb ember egyáltalán nem tud az első fertőződés idejéről. Sokszor a tüneteket nem is új fertőzés okozza, hanem a szervezetben évek óta meglévő kórokozó, amit most okoz panaszokat. 

  Mi a különbség? Lehet, hogy valaki már 40 éve fertőzött ezzel a betegséggel, és nem is tud róla. A tünetek egyszer csak megjelennek valamiért, és az illető rögtön a partnerét okolja a megbetegedés miatt. 

  A frissen megjelent tüneteket tehát helyesen kell értelmezni. Ha például egy elváltozásból vett minta pozitív lesz HSV-2-re, de negatív a HSV-2 IgG vizsgálat, akkor új fertőzésről van szó. Ilyenkor a kórokozó jelen van a bőrön, de még nem telt el annyi idő, hogy a szervezet antitestet termeljen ellene. 

  Ha a tenyésztés és az IgG teszt is pozitív, akkor valamikor a múltban történt a fertőződés. A szervezet három hét alatt megkezdi az antitestek termelését, így ennyi idő után már nem lehet a friss fertőzést igazolni. 

  Így el lehet dönteni azt is, hogy ki adta kinek a betegséget. Ha egy pár egyik tagjának negatív az IgG vizsgálata, a másiknak pedig pozitív, akkor az előbbi kapta a betegséget az utóbbitól. Két pozitív IgG-teszteredmény esetén bármelyik átadhatta a kórokozót, de lehet szó spontán fellángolásról is. A kérdés akkor válhat kínossá, ha a pár mindkét tagjánál friss fertőzés igazolódik. 

  A valóságban ennél több kombináció létezik, de ez a néhány sor talán segít eldönteni néhány családi vitát. 

  Seprődi, B.; InforMed Hírek 6   InforMed 
  2008-10-26 18:35:07

  http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/stds/?article_hid=118424

   

   

   

  Alternatív gyógymódok:

   

  Homeopátia

   

  Agykontroll

   

  Gyógyító Buddha

   

  a lista természetesen bővíthető ki milyen módszert ismer,ki miben bízik...

   

  Gyógyulást mindenkinek!

   

  Hozzászólások

  Hozzászólás megtekintése

  Hozzászólások megtekintése

  Nincs új bejegyzés.
   

     Archívum

  Naptár
  << Április / 2019 >>

  Statisztika

  Online: 1
  Összes: 322834
  Hónap: 3232
  Nap: 98