Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neked milyen módszer vált be?Oszd meg velünk!

2011.02.02
Neked melyik módszer vált be arra,hogy a herpesz ne jöjjön elő vagy hamarabb gyógyuljon?Hogyan szoktál védekezni szexuális aktus alkalmával? Itt a lehetőség,hogy ehhez a bejegyzéshez hozzászólva megoszd velünk a tapasztalataidat és így segítséget nyújthass másoknak is! Bátran szóljatok hozzá,hiszen nem kell megadni személyes adatokat!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kérdőjelezd meg a herpesszel kapcsolatos gondolataid!

(Az oldal szerkesztője, 2016.03.22 11:10)

Sziasztok!

Az oldal nemcsak a herpesz fizikai tüneteivel és kezelésével foglalkozik,hanem annak mentális következményeivel is.

Találtam egy nagyon hasznos módszert,amellyel megvizsgáhatóak a stresszt okozó gondolatok mint pl.
Nem szeretkezhetek többé!
Nem fogok így párt találni!
Gyűlölöm Őt,mert megfertőzött!
Sorolhatnám,milyen sok gondolat gyötörheti a herpesz fertőzéssel kapcsolatban is az embert.

Byron Katie semmilyen valláshoz vagy hagyományhoz nem tartozik. Honlapján a következő szöveget olvashatjuk:

„A Munka semmit nem ér a válaszaid nélkül. A Munka alkalmazkodik bármilyen programhoz, és felerősíti azt. Feléget mindent, ami nem a Te igazságod. Átéget mindent, hogy elérkezzünk az igazsághoz, ami mindig is várt ránk.”

A Munka gyakorlata az önvizsgálat és önismeret egyéni útját kínálja.

1. Első kérdés: Vizsgáld meg, hogy a gondolatod igaz-e. = Igaz ez?
A válasz igen vagy nem. Ne magyarázkodj, ne elemezd a kérdést. Csukd be a szemedet, engedd mélyen magadba a kérdést, és engedd, hogy „nem-tudóan” nézz rá a helyzetre. Nem a szokásos „jól-tudomsággal”, a hétköznapi verkli-elmével, hanem egy minden pillanatban friss, új, nem értelmező tudatossággal.

2. Második kérdés: Teljesen biztos lehetsz benne, hogy ez igaz?
Byron Katie egyértelműen kijelenti, hogy minden „kellene” elvárással kapcsolatos gondolat elrugaszkodik a valóságtól, hiszen a valóságban nem az történik! Amikor tehát azt gondolom, hogy „kellene” vagy „nem kellene”, akkor éppen vitába szállok a valósággal. Amikor más dolgába avatkozom (lehet ez a másik emberé, vagy Istené, azaz a valóságé), szintén a valóságot vonom kétségbe. A valósággal perlekedni pedig nem erkölcsi kérdés, hanem — mint az önvizsgálat következő lépésére adott válaszokból is kiderül — kimerítő és szenvedést okozó.

3. Harmadik kérdés: Hogyan reagálsz, ha elhiszed ezt a gondolatot?
A Munka következő lépésében megvizsgáljuk, mi is zajlik bennünk, ha elhisszük az adott gondolatot. Ebben a pontban a Munka segítő kérdések sorozatával járja körül az érzelmek és a belőlük fakadó viselkedésminták hatását életünkre.

4. Negyedik kérdés: Ki lennél, ki vagy a gondolat nélkül?
Csukd be a szemedet, és nézd meg az életedet, az adott helyzetet, a másikhoz való viszonyulásodat a gondolat nélkül. Mintha nem tudnád azt gondolni, amit eddig gondoltál. Ki vagyok, ha nem tudom úgy értelmezni a helyzetet, az adott embert, saját magamat, ahogy azt eddig tettem? Ki vagyok, ha nem hiszem el az elmém címkéit? Katie arra bátorít, hogy merjünk minél mélyebben elmerülni ebben az állapotban, mert ez az eredeti, valóságos lényegünk, mellyel ily módon megerősíthetjük a kapcsolatot.

5. Lépés: Fordítsd meg az eredeti állításodat, gondolatodat!
A Munka utolsó fázisaként fordítsd meg a gondolatodat — például vonatkoztasd magadra, vagy változtasd az ellentétére — és nézd meg, melyik az a megfordított kijelentés, ami legalább olyan igaz vagy még igazabb, mint az eredeti gondolat. És keress konkrét példákat, hogyan is igaz az adott megfordítás.

Pl. Nem vagyok fontos a párom számára.

Fontos vagyok a párom számára. (engedd, hogy meglásd, amit eddig nem láttál)
Ő nem fontos számomra. (hogyan igaz az, hogy ő nem fontos neked?)
Én nem vagyok fontos magam számára.


Jobban kéne figyelnie rám.

Nem kéne jobban figyelnie rám. (most pont így tud, lehet, hogy nem tud úgy, ahogy én szeretném)
Nekem kéne jobban figyelnem rá. (pl. észrevennem, hogyan figyel ő rám, vagy amikor ő szeretné a figyelmemet)
Nekem kéne jobban figyelnem önmagamra.

Bővebben itt illetve Byron Katie A négy kérdés című könyvében:
http://onmunka.blogspot.hu/p/byron-katie-munka-atfogo-ismerteto.html

Nemi herpesz

(Lev, 2014.12.19 00:01)

Nekem 3 éve van nemi herpeszem amit előző barátnőmtől sikerűlt megkapnom. Az új párommal 3 éve vagyok és ő telyesen elfogadta, hogy ezzel élek együtt. Mostanában szinte havonta kiújúl amitől már nagyo ki vagyok de próbálkozok mindennel amivel lehet. Érzem hogy jön ki akkor már nem, de ha a hólyagok begyogyolnak és már nem érzem hogy ott volt miközben látni picit, attól már szoktunk testi kapcsolatot létesíteni. Nem védekezünk gumival ami lehet hogy nagy hiba, de mégsem kapta el. Az lenne a kérdésem Ha oda figyekünk akkor ezek szerint nincs fertőzés?

Re: Nemi herpesz

(Az oldal szerkesztője, 2014.12.19 10:58)

Szia Levi!
Köszi,hogy írtál ide!
Jó olvasni,hogy a barátnőd teljesen elfogadta és együtt tudtok vele élni!

Ha odafigyeltek,akkor megúszható a fertőzés,de az is lehet,hogy elkapta,csak még nincsenek tünetei és lehet nem is lesznek. Van,amikor nincsenek tünetek,a hám alatt vannak a vírusok és a másik félen egy sérülés elég ahhoz,hogy fertőzzön...kevesen fertőződnének meg,ha mindenkin látszanának a herpeszfertőzés jelei...

Ne aggodj,figyeljetek oda,ne parázzatok rá,sztem ez menni fog,hisz már 3 éve együtt vagytok és működik! Amikor érzed,hogy jön elő,rögtön kezd meg a kezelést és jó esetben még a hólyagok sem jönnek elő!Általánosan meg erősísd az immunrendszered!

Re: Re: Nemi herpesz

(Lev, 2014.12.20 00:06)

Ugye a herpesz elleni tabletták mint pl a telvirán elég drága, meg hát nem szívesen rohangálok mindig orvoshoz ezzel a problémával. Azaz igazság, hogy én a krémeket használom gyakrabban, mert 5-6 nap alatt el szokott múlni és recept nélkül van. Most a lizint olvastam itt hogy az segíthet és éppen azt próbálom. Mi lehet még az amit kúra szerüen érdemes kipróbálni? Gondolok esetleg teafélékre vagy valami féle gyógynöveny. aloe vera gél használata is segíthet?

Re: Re: Re: Nemi herpesz

(Ildikó, 2015.10.09 21:36)

Ginseng

Re: Re: Re: Nemi herpesz

(Az oldal szerkesztője, 2016.03.22 10:57)

Minden segíthet,amivel az immunrendszeredet tudod erősíteni!
De tapasztalatom szerint leghatásosabbak az aciklovir tartalmú szerek,de ezt inkább csak akkor használni,ha érzi az ember,hogy elő fog jönni vagy kúraszerűen egyszer-egyszer.

Nemi herpesz

(Anitszirk, 2015.10.03 14:49)

Sziasztok!
Nekem nyáron jött ki először a nemi herpesz, ami borzasztó volt. Elég alattomos, a nyirokcsomóim is bedagadtak..a nőgyógyász nem sokat tudott először mondani, csak antibiotikumot írt fel, bár remek orvos és úgy gondolom azért ez is segített. A Fucicort nevű krémet és Herpesint írták fel a bőrgyógyászaton, ami végül 3 nap alatt tette helyre(az antibiotikummal együtt!), de összesen 1,5 hét szenvedés volt. Monogám kapcsolatban élek, párom 2 éve állandó. Most pár napja ismét kiújult, de nem tudom hogy a tyúk volt előbb vagy a tojás..? 3 hete vették ki a bölcsességfogam, simán ment. Olvastam, aki írta, hogy lehet ezzel is összefüggésben a kiújulás...egy hete nagyon legyengültem, hidegrázás-enyhe megfázás...és az idegtépő hólyagok. Első alkalommal inkább vízhólyagosnak tünt a terület, most sárgás-fehéres inkább "gennyes"nek mondanámés főleg a hüvelyi nyílásnál, ami borzalmas. Mosdóra menni= a falkaparással, akármilyen óvatosan is teszem. Csíp, ég. 3. nap van, kicsit enyhült ismét ezekkel kezelem, Fluconazole antibio, és vettem probiotikus tampont is(most fog megjönni, miért is ne még ez is?!) és C-vitamint nyomom mellé. A sós ülőfürdő nem tudom mennyire életbarát egy ilyen állapotban, azért a nyálkahártya nem tudom mennyire bírja?! Annyi még, hogy most úgy néz ki a páromon is van 2 pötty! :( nem hibáztat, tudja, hogy akár tőle is jöhet még korábbi kapcsolatokból...és én is, hogy valakitől régről... :((( a Lizin kúrát tervezem ezek után kipróbálni, főleg , hogy jön a tél...üdv mindenkinek, és jobbulást!

Re: Nemi herpesz

(Az oldal szerkesztője, 2016.03.22 10:53)

Szia anitszirk!

Valóban nem sokat segít ha egymást hibáztatják az emberek,tényleg előző kapcsolatokból is származhat a fertőzés.
Köszi,hogy hozzászóltál!
Minden jókat neked is!

Pécs

(Nikiiiiiii, 2015.06.18 20:16)

Évek óta van herpeszem...Ha kijön elég durván pedig elővigyázatos vagyok...Van,hogy mikor érzem elkezdem.kezelni de azzal.se.megyek sokra...De amik segitettek azok a következők: Jegelés,utána tiszta alkohollal,grapefruitmag olaj csepp,almaecetes borogatas,sót rátenni..Jegelni újra..Aztán herpesil kenőcs vagy telviran.(A herpesil géllel két nap alatt eltűntek a.hóyagok és csak sebes már.)Mikor már seb van a hólyagok helyén vermix száritó keveréket használok ez hamar leszáritja.Utána ha piros folt lenne a herpesz helyen neugranormommal vagy továbbra is vermix száritókeverékkel kenem.Fontos,hogy kezelés elött és után alaposan mossunk kezet! MINDENT lefertőtleniteni. Ha elmúlt teljesen a herpesz cseréljünk fogkefét,és minden mást amit többször használtunk a herpesz ideje alatt.Immumrendszer erősítése. Más után ne együnk ne igyunk, és mindig mossunk alaposan kezet bárhol is vagyunk(ha van.kezmosásra lehetőség).Szánkhoz ne.nyúlkáljunk.a.herpesz ideje latt, meg úgy amúgy se!! Remélem.tudtam ezzel valakinek.segíteni...

Re: Pécs

(Az oldal szerkesztője, 2015.08.16 23:06)

Nagyon jók amiket írsz,köszi,hogy megosztottad velünk! A legjobbakat!

Budapest

(Jacint, 2015.02.05 00:29)

Sziasztok. Sokat segitett ez az oldal, igy most en us feldobnek par tipp-mixet ahogy nekem bevalt..de valoban mindenkinek meg kell talalnia a szamara megfelelö gyogymodot.
1. aludjatok megfelelö mennyiseget min. 7-8 orat, ez nagyban tamogatja az immunrendszert.
2. 2-3 nap buli-pialas utan nalam mindig kijön, igy kerüljetek minden önpusztito tevekenyseget, utana lehet a romokat ujjaepiteni
3. rendszeres vitaminutanpotlas, nalam sportnapok utan meg nagyobb mennyisegben, ne engedjetek hogy a vitamintarak kiürüljenek.
4. akinek rendszeresen kijön, ajanlom a savtalanitasrol szolo könyveket, a paleo modszer tanulmanyozasat es gyakorlasat, :lenyegeben a szenhidratok- feherkenyer, tesztak stb minimalizalasat es egeszseges gyümölcsök bevitelet.
5. en evente tartok 3 teljes honapos lysin kurat. Reggel 1200 mg lysin 500 mg c vitamin fel oraval eves elött, ugyanez a dozis du. 2 körül ehgyomorra...
Ha jön a " vendeg" barmikor akkor 1600 mg lisine 3 szor ehgyomorra es c vitamin ami a csövön kifer.
(Talan soknak tünhet az adag, en biztosra megyek..hulljon a fergese)
6. ha a tünet is mutatkozik... En felmelegitett desztillalt vizben tengeri sot oldottam fel, annyit amennyit a viz felvesz,
Ezt kis üvegcsebe zartam es ha erzem hogy baj lesz akkor ezzel ecsetelem, akar 4-5 napon keresztül is. Ha kijött csak ezt a sos oldatot hasznalom. Nekem bevalt...
En is probalom csökkenteni a kemikaliak szajon at törtenö alkalmazasat, probalok egeszsegesen elni, etkezni, sportolni, aludni, pihenni.
Es en is csak csatlakozom az elöttem szolokhoz, amikor nehez napokat elsz gondolj bele h valaki sokkal szerencsetlenebb mint mi, nincs laba, vagy nincs keze amivel segitene magan, probaljatok pozitiv gondolatokkal attenni magatokat ilyenkor.
2015 - ben is harcoljatok kemenyen, es meg lesz az eredmenye.
Üdv J

Re: Budapest

(Az oldal szerkesztője , 2015.05.18 14:46)

Kedves Jácint!

Köszi szépen,ezt a nagyon jól összeszedett,hasznos tippeket felsorakoztató hozzzászólást,biztos többeknek a hasznára lesz! A legjobbakat!

Nem maglyara valo az, akinek nemi herpesze van.

(Orchidea, 2014.10.28 08:03)

Sziasztok! Szomoruan olvasom, hogy sokan meg az orvosuktol is megvetest kapnak a nemi szerven es kornyeken elojott herpesz miatt. Pedig sajat esetemben tavaly, a bolcsessegfogam kihuzasa utan par nappal jelentek meg nalam eloszor. A nogyogyasznal en is meglepodtem, mikor diagnosztizalta, mert monogam, mukodo parkapcsolatban eltem es elek azota is. A nogyogyasz azt mondta, h igen valoszinu a fogamtol jott ki, mindenkinel mas es mas, nem kell mindjart vad es felelotlen orgiakra gondolni a megjelenesevel kapcsolatban.

En nem szedek semmi gyogyszert, elso alkalomkor kaptam kupot es vmi gyogyszert, azota a masfel ev alatt elojott 4x-5x es egyre enyhebb volt, kive a mostanit. A kerdesem, h esetleg vki hallott-e rola, h aloe vera novennyel kozvetlenul kezelte-e magat? A holyagokra is lehet kenni vagy erdemesebb meg az elejen? Itthon van par novenyem, szivesen kiprobalnam oket, ha valoban segitenek. Koszi!

Re: Nem maglyara valo az, akinek nemi herpesze van.

(Az oldal szerkesztője, 2014.12.19 10:50)

Szia Orchidea!
Köszi,hogy írtál,egyetértek veled!
Nyugodtan próbáld ki a gyógynövényeket,de a legjobb,ha már a legelején kapod el,amikor érzel viszketést,akkor kend be,igyál pl.fodormenta teát.

nemi herpesz - aloe vera gél

(Bius7, 2013.12.04 15:19)

Sziasztok! Jó az oldal! :) Azt szeretném megkérdezni, hogy vettem Aloe Vera gélt, sparyt akartam, de nem volt, megvettem a gélt, és utána láttam meg, hogy az van ráírva, hogy nyálkahártyára tilos rakni... De itt olvastam, azért is vettem hátha..., de most nem merem használni, nehogy baj legyen. Ha valaki tud nekem segíteni azt megköszönönném! :)

Re: nemi herpesz - aloe vera gél

(Az oldal szerkesztője, 2013.12.06 18:17)

Szia!Örülök,hogy tetszik az oldal!:)Ha kifejezetten arra a felületre kened,ahol elő szokott jönni,sztem nem lehet baj,de ez az én véleményem.A tapasztalatom meg az,hogy esetleg kisebb irritáció felléphet,ha csípős,mentolos a gél,de az se okoz nagy bajt,pláne,ha az elején el tudod kapni vele a vírusokat és nem is fejlődik ki,nem kell vele sokat kenned.

Re: nemi herpesz - aloe vera gél

(Enikő, 2014.08.22 21:03)

az aloe vera gél-t inni kell, van a first és az activator azt lehet nyálkahártyára fújni, borogatni.

Lazac

(Stefan, 2014.08.05 01:00)

Sziasztok!
Amióta rendszeresen lazacot eszem nem jöttek elő a tünetek. A sósfürdő szerintem is használ, lizin pedig alap.

segítsetek!

(Nemes Emese, 2014.05.23 14:08)

Nekem körülbelül két hónapja jött ki az államon herpesz, kisebesedett egy hetet szenvedtem vele, kentem pros fertőtlenítővel, szedtem telvirant, cinket, cvitamint, kentem egy másik heimpál-kórház által felírta kenőccsel és végre nagyon örültem mire elmúlt, de tegnap újra kijött és megint ugynolyan, és nem tudom mit tehetnék hogy ne jöjjön ki kéthavonta, cinket és cvitamint azóta szedek..

még mindig s mindig

(gumicukor, 2014.01.30 22:54)

Tudjátok, én ebből talán túl nagy problémát csinálok, nem tudom, ki mit gondol a herpeszről, én csak nem tudok rajta túllépni. Még mindig ugyanazért a dolgokért ítélem el magam, utálom magam, pedig már 3 éve legalább. azóta millió , sokkal rosszabb dolgot túléltem, mégis, amikor jöhetne valaki az életembe, blokként zárom el a herpesz miatt. Egy olyan hatalmas falat emeltem magamnak, amit nem tudok áttörni.
Fogalmam sincs, így el tudna fogadni a másik vagy sem. Ritkuló kiújulás, de mégis, a fertőzés veszélye örök. Félembernek érzem magam.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő » 

 Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 373072
Hónap: 2606
Nap: 48